muzikale duizendpoot

We kennen HUGO SYMONS als een verbale en muzikale duizendpoot: televisieman (Sport en HT&D), acteur (o.m. Het Machtig Reservoir), liedjesschrijver, zanger, cabaretier…

Hugo Symons
Foto EHSproducties

Als jonge knaap liep hij conservatorium, leerde hobo en blaasinstrumenten met drie pistons bespelen. Na zijn studies volgde hij kunstzang bij Achiel Vanbeveren, volgde toneel- en voordrachtkunst aan het conservatorium waar hij een eerste prijs behaalde. Eind van de jaren 50 zong hij als tenor, freelance mee met het BRT-koor.


Parallel met zijn loopbaan als sportjournalist bij de BRT/VRT speelde hij ruim 35 jaren toneel in Leuven en begon in 1963 met het componeren van chansons en cabaretliedjes. In 1968 behaalde hij de tweede prijs in de televisiewedstrijd “LACH een LIED“ op het Humorfestival van Heist en in 1972 won hij de GOUDEN SIRENE (voorloper van de Baccarabeker) in het Casino van Middelkerke.


Eind 1988 werd hij gevraagd om de sportredactie bij VTM op te starten en te leiden. Van 1994 tot 2000 was hij vast panellid van het populaire tv-programma HT&D. Van 2000 tot 2015 trad Hugo – naast zijn eigen one-man-show – regelmatig op in programma’s met Connie Neefs.

Fille is op pensioen

FILLE is na zijn leven boven op het reservoir op pensioen en terecht gekomen in een voor hem totaal nieuwe wereld die hij verwoord in een gekke conference met héééééél veel humor. Een voorstelling waar alle senioren zich helemaal in herkennen.

Ook in 2023 mag u grappen en liedjes verwachten zoals Hugo dat al jaren voor Senioren doet.

Uit eerdere voorstellingen

Fille in de Conférence

Foto Hugo Symons
Frater Venantius

Frater Venantius

Foto Hugo Symons

Eind 2022 verraste hij het Leuvens publiek met een monoloog/conference dat eigenlijk een verlengstuk is op de figuur FILLE uit Het MACHTIG RESERVOIR, een toneelwerk dat Hugo, samen met René Gysemberg, gedurende 30 jaren meer dan 300 maal in heel Vlaanderen speelde.

/