MUZIKALE DUIZENDPOOT
We kennen HUGO SYMONS als een verbale en muzikale duizendpoot: televisieman (Sport en HT&D), acteur (o.m. Het Machtig Reservoir), liedjesschrijver, zanger, cabaretier…

Foto: EHS

Als jonge knaap liep hij conservatorium, leerde hobo en blaasinstrumenten met drie pistons bespelen. Na zijn studies volgde hij kunstzang bij Achiel Vanbeveren, volgde toneel- en voordrachtkunst aan het conservatorium waar hij een eerste prijs behaalde. Eind van de jaren 50 zong hij als tenor, freelance mee met het BRT-koor.

In 2024 mag u liedjes en humor verwachten zoals Hugo dat al jaren voor Senioren doet!

Frater Venantius

Frater Venantius
Contact Hugo Symons

Parallel met zijn loopbaan als sportjournalist bij de BRT/VRT speelde hij ruim 35 jaren toneel in Leuven en begon in 1963 met het componeren van chansons en cabaretliedjes. In 1968 behaalde hij de tweede prijs in de televisiewedstrijd “LACH een LIED“ op het Humorfestival van Heist en in 1972 won hij de GOUDEN SIRENE (voorloper van de Baccarabeker) in het Casino van Middelkerke.

Eind 1988 werd hij gevraagd om de sportredactie bij VTM op te starten en te leiden. Van 1994 tot 2000 was hij vast panellid van het populaire tv-programma HT&D. Van 2000 tot 2015 trad Hugo – naast zijn eigen one-man-show – regelmatig op in programma’s met Connie Neefs.


In alle Toontjes…

in alle TOONtjes

Een halve eeuw volgde ik het leven en de shows van TOON HERMANS….

Van in het begin was ik gefascineerd door de eenvoud, de stijl, de woordkeuze en de muzikale begaafdheid van die man. De GOD van de humor, die van niets IETS kon maken!

In “een uur Toon” zing ik voor u een tiental van zijn mooiste liedjes!

Aankondiging

“VEIOET/ACHTEROET”
monoloog

Fille is nu definitief met Pensioen

Eind 2022 verraste hij het Leuvens publiek met een monoloog / conference dat eigenlijk een verlengstuk is op de figuur FILLE uit Het MACHTIG RESERVOIR, een toneelwerk dat Hugo, samen met René Gysemberg, gedurende 30 jaren meer dan 300 maal in heel Vlaanderen speelde.
FILLE is na zijn leven boven op het reservoir op pensioen en terecht gekomen in een voor hem totaal nieuwe wereld die werd verwoord in een gekke conference met héééééél veel humor.
De conference Veiöet Achteröet kan niet meer geboekt worden.