Wij kennen Hugo Symons als een verbale en muzikale duizendpoot: televisieman (Sport en HT&D), acteur (o.m.Het Machtige Reservoir), liedjesschrijver, zanger,cabaretier....

Als jonge knaap liep hij conservatorium, leerde hobo en blaasinstrumenten met drie pistons bespelen. Na zijn studies volgende hij kunszang bij Achiel Vanbeveren, toneel en voordrachtkunst aan het Leuvens conservatorium waar hij een eerste prijs behaalde. Eind van de jaren 50 zong hij, als tenor, freelance mee met het BRT-koor. Parallel metr zijn loopbaan als sportjournalist bij de BRT/VRT speelde hij ruim 35 jaren toneel in Leuven en begon in 1963 met het componeren van chansons en cabaretliedjes.

In 1968 behaalde hij de tweede prijs in de televisiewedstrijd "Lach een lied" op het Humorfestifal van Heist en in 1972 won hij de "Gouden Sirene" (voorloper van de Baccarabeker) in het Casino van Middelkerke. Eind 1988 werd hij gevraagd om de sportredactie bij VTM op te starten en te leiden. Van 1994 tot 2000 was hij vast panellid van het populaire tv-programa HT&D.

In zijn programma's wandelt Hugo Symons door zijn leven. De liedjes zijn een fluwelen draad door de voorstelling. Eigen en andere nummers, met ook een paar persiflages. Geen hoogdravende of zwaar intellectuele conferences. Wel een gezellig programma op een toon en ritme die doen denken aan zijn grote voorbeeld Toon Hermans! Hugo wordt, naar keuze, ofwel begeleid door een pianist/keyboards of door een combo. Zijn programma duurt 2x 50 minuten.